19:30

IFK Munkfors

Referat: Västanviks AIF - IFK Munkfors

Även om resultatet säger att det var en klar seger så satt den hårt inne.

Vi tog genom riktigt bra spel i högt tempo tag i kommandot från start och man satt bara o väntade på ledningsmålet.
I 7:e minuten var vi klara att skriva in det när Vita slår ett kanoninlägg som Micke är på rätt plats för men nicken smiter över ribban.
Två minuter senare kommer dock 1-0 målet efter att Vita får bollen på mittplan o avancerar samtidigt som han håller koll på våra löpningar i anfallslinjen. Då Dusan gjort en fin diagonallöpning inåt i plan kan Vita med ett fantastiskt pass i djupled friställa Dusan som i bra fart enkelt runda målvakten o slå in bollen.

Vi fortsatte med vårt fartfyllda spel vilket i den 11.e minuten ger Micke ett bra läge igen efter en långboll som Djuka nickar ner framför Micke men han får halvträff på bollen så den smiter utanför.
Vi har sen tterligare några riktigt heta lägen som vi inte utnyttjar och sånt kan straffa sig vilket vi också fick se då Munkfors kunde äta sig in i matchen o få till lite egtet anfallspel när vår fart mattades.
Att de är giftiga när de är runt straffområdet fick vi i den 29.e minuten bevis på då de kastar ett långt inlägg som vi inte riktigt är med på. Detta gör att vi inte mer än touchar bolllen som går vidare mot bortre delen av straffområdet där vi inte har markering alls utan en spelare får fritt skottläge med mål som resultat.
Några minuter senare får Igor ett läge efter att han vunnit en kamp med en mittback men skottet går utanför.
Sista 10min har vi inget flyt alls i spelet utan Munkfors ser chansen och vågar trycka på mer än tidigare och då alla inte tar hemjobbet på rätt sätt blir deras motatacker giftiga.
De skapar sig på en kontring efter en hörna ett bra läge men trasslar till det i siat passningen.
De fortsätter trycka på vilket ger dom en frispark i farligt läge strax utanför straffområdet vilken slås härt på mål med retur som följd. På den är det fyra blå spelare först och de kan trycka in bollen i nät.
1-2 i paus var ju inte rättvist men sätter man inte målchanserna så blir man ofta straffad och mål är ju själva poängen med fotboll.

Det rensades en del i omklädningsrummet i paus och vi tog ånyo tag i taktpinnen direkt från start i andra.
Tyvärr hade vi dock tilll en början fortsatt svårt att omsätta vårt spelövertag till mål.
I den 48:e minuten kom Micke runt på högerkanten o slår in ett bra inlägg men Igor kommer ett halvsteg för sent. Några minuter senare skarvas ett inkast vidare vilket ger Dusan läge i snäv vinkel men målisen räddar till hörna. Dusan får tre minuter senare nytt läge men skottet från strafflinjen blockas.
Vi fortsätter trycka på även om deras kontringar inte är ofarliga då det blir lite öppet bakåt när de kan ta sig förbi vår första press.
Per som fick en ful eftersläng i första halvlek begär mitt i halvleken om byte då smärtan efter smällen blir värre men han hinner få ett bra skottläge innan han går ut som dock halvmissas.

Efter 68min får Igor fint läge till vänster men målvakten är med o kan parera ut till hörna. Igor ger sig dock inte utan när Dusan tar sig runt sin back o spelar in en hård boll är han på rätt plats o kan stöta in bollen från nära håll vilket kändes som ett mål i grevens tid.
Nu blev vårt tryck ännu massivare vilket inte var så konstigt då de fått springa mycket för att freda sig.
I den 77.e minuten skaffar vi oss en frispark från ca 25met lite till vänster och den tar Vita hand om och på vilket sätt sen. Med ett fantastiskt skott sitter bollen smetad i krysset och det finns inte målvakt i Sverige som tagit den.
Ledning igen och nu gällde det bara att inte slarva i defensivjobbet utan göra vårt jobb utan chansningar.
Detta gick ganska bra även om der genom några soloruscher var på väg att skapa farliga lägen.
Vi fick i den 82.a minuten en ny frispark i bra läge efter att Dusan varit på väg igenom men fälldes bryskt strax utanför strafflinjen och det luktade friläges lång väg.
Vita la än en gång upp bollen men istället för att skjuta la han bollen i sidled vilket överraskade alla. Detta gav Djuka bra skottläge och han smekte bollen förbi en maktlös målvakt men tyvärr i stolpens insida o på returen var det ingen vaifare som var på g.

I 88.e min uten var vi så säkra att fyran skulle komma när Dusan frispelas rakt framifrån o han brukar vara säker i dessa lägen men skottet reflexräddar målisen och Dusan kunde också passat bollen i sidled då Anton hade öppen bur om han fått bollen.
Avgörande 4-2 kom ändå i 90.e minuten och det var värt att vänta på. Anton rensar upp bollen till Mouloud som gjorde sitt andra korta inhopp sen han kom till oss och nu fick han visa sina kvalliteter. Med dödsförakt kastar han sig fram o kan stöta bollen förbi sista försvarare så från mittlinjen kommer han o två vaifare till rena med målisen. När han närmar sig målvakten väntar sig de flesta ett sidledspass men icke sa nicke. Mouloud lyfter iställer retfullt enkelt bollen över målvakten som slänger sig o gör sig stor vilket gör att matchen är avgjord.
Som ett brev på posten kommer minuten senare femman efter att Mouloud ännu en gång varit på väg igenom men stoppats genom en kraftig knuff bakifrån som domaren inte blåste för men rättvisa skipades i momentet efter.
Bollen hamnade hos Djuka som istället för att skjuta mot täckande försvar retfullt enkelt klackade bollen till Igor som hade bättre läge o det utnyttjade han perfekt genom att säkert sätta bollen vid närmsta stolpen.
I slutminuten får de nästan friläge efter en omställning men Vita gör en makalös hemlöpning o kan avstyra det hela.

Som sagt en resultatmässigt säker seger men som synes var det länge ovisst om utgången. Spelmässigt kan man kanske inte kräva så mycket mer då vi i stora delar av matchen visar upp ett fartfyllt anfallspel som är svårt att stå emot. att vi sen måste gå ner i tempo emellanåt är inte konstigt och motståndarna letar ju också hela tiden efter sätt att få ner farten på vårt spel. Detta lyckades också Munkfors bra med under andra hälften av första halvlek men i längden är det tufft att jaga ett lag med så många bollskickliga spelare även om man vet vilka man skall försöka ta bort ur spelet.

Matchfakta: 5-2 (1-2)

1-0 9min Dusan (Vita) Dusan iskall i friläge efter fantastisk framspelning från Vita,
1-1 29min Långt inkast som efter nicktouch av oss hamnar framför spelare med fritt skottläge.
1-2 38min Retur efter hård frispark från 20meter.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
65min Per ut Anton in
2-2 71min Igor (Dusan) Dusan rundar back spelar in centralt där Igor kan stöta in bollen
3-2 77min Vita Frispark från ca 25met slås ursnyggt in i krysset
85min Micke ut Mouloud in
4-2 89min Mouloud (Anton) Mouloud får rensboll från Anton o kan löpa sig ren från mitten o avslutar iskallt
5-2 30min Igor (Djuka) Efter lite trassel klackar Djuka bollen till Igor som säkert sätter bollen.